Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

maandag 27 juli 2015

Avontuurlijk fietstochtje


Even een uurtje wezen fietsen vanavond, toen het eindelijk droog was.
Even uitwaaien in de wind, lekker in de rug.
Even genieten van het licht, het spel met de wolken.
Even schuilen onder een brug, de regen zien komen, de regenboog waarnemen.
Na een uur weer op huis aan, lekker trappen tegenwind, zweet op de kop.
Veel foto's van de lucht, de wolken en het licht genomen.

Maar ondertussen ook nog eens drie avonturen beleven.
Best veel voor een boekhouder ...

Eerst, na een half uur al,  drie loslopende schapen op de Tiendweg, vlakbij de Zijdeweg.
De dichtstbijzijnde boerderij opgezocht, veel stallen, mooie nieuwe huizen, maar nergens een bel.
Toch uiteindelijk, aan de achterdeur een oud omaatje de melding gedaan, die zou iemand waarschuwen, daarom ben ik toch maar doorgefietst. Geen foto's gemaakt, jammer genoeg.

Een half uur later, valt mijn oog, tijdens het nemen van foto's plotseling op een stel jonge koeien, waarvan er één in de sloot ligt. Nergens een boerderij in de buurt, dus ik wilde net een melding doen bij de brandweer / politie, toen het beest er op eigen kracht uit klauterde. Ik kon precies nog een paar foto's maken, als bewijs ...Toen, nog geen kwartier later, op weg naar huis, lag de al eens eerder gefotografeerde dikbilstier in een sloot. Met zijn gewicht kon hij er zeker niet op eigen kracht uitkomen. Dus toen maar wel aan het bellen gegaan met de meldkamer, via via doorverbonden, communiceren in de straffe wind, wachten, wachten, uitleggen waar ik zat (ja meneer, ik zou toch graag een hectometerpaaltje willen weten ...).

En terwijl ik daar stond te wachten stopte aan de overkant een auto, waaruit een jongeman stapte, blijkbaar op zoek naar iets. Toch maar even naar hem toe gelopen, om te vragen of hij wist van wie de stier was. En bingo, hij was / hoorde bij de eigenaar en was afgekomen op de melding van de schapen (die inmiddels zelf al weer naar hun weiland waren gelopen), en ging nu direct aan de slag om de stier uit de sloot te halen.

Weer bellen naar de meldkamer, weer wachten, maar ik heb ook maar even gewacht om foto's te kunnen maken van de reddingsoperatie. En dat was, toen het moderne kraantje er eenmaal was, zo gepiept.

Onderstaand de foto's en een video.

1 opmerking:

 1. Tja, zo kun je wat meemaken zeg! Denk je even een rondje te fietsen!
  Maar wat fijn dat het voor alle beesten goed is afgelopen! Want ja, die stier, dat was een operatie op zich!
  Maar fijn dat je die foto's maakte!
  Ze zijn weer mooi!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen