Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

maandag 25 mei 2015

Gewone strekspin

Als je door de weilanden of veengebieden wandelt zie je van alles om je heen, aan bloeiend goed, aan vliegende vrijheid, aan snaterend watergewriemel. Maar als je bukt voor vlinders of libellen, neem je af en toe ook wel eens een macrofoto's mee. Van dichtbij tot zeer dichtbij, zoals bijvoorbeeld de vorige blogposten een verrassend kleurige spin en een kleurig vliegje (strontvlieg) lieten zien. Camera bijna tegen het onderwerp aan, zolang hij tenminste rustig blijft zitten.

Zaterdagmiddag ontwaarde ik een ander vreemd 'voorwerp', als het ware verkleefd met een grashalm. Het leek in eerste instantie op een onvolgroeide of opgevouwen libel. Er zat ook geen enkele beweging in. Maar toen ik er foto's van probeerde te maken in het felle zonlicht, zag ik onderaan toch poten zitten en ging 'het' ineens lopen. En zo bleek het warempel een spin te zijn. Aparte waarneming. Toch nog een paar foto's kunnen nemen in wandelende vorm.

Bij thuiskomst even zitten googelen en bleek het beestje met de lange wriemelpoten te luisteren naar de naam 'gewone strekspin'. Logische naam voor zo'n camouflagebeestje. Zo zie je af en toe weer eens iets nieuws en leer je nog wat bij op je ouwe dag ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten