Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

dinsdag 28 april 2015

Witte veren in het late licht


Gisteravond nog even wat foto's wezen schieten van het late Glinsterglanslicht in het Alblasserbos. Het was imponerend en mysterieus licht. Maar tijdens die rondgang ontmoette ik daar ook een zwaan. Hij gleed alsmaar rondjes in een slootje en was goed te benaderen. Zijn smetteloos witte veren vingen ook dat late licht en daarom ook maar een serie daarvan geschoten, bijna op ooghoogte en van zeer dichtbij.

Toen vond hij het welletjes, blies zich sissend op, wapperde vervaarlijk met zijn brede vleugels en verhief zich uit het water. Hij kwam recht op me af, niet zozeer om mij kwaad te doen, maar hij wilde gewoon even oversteken, de kortste route nemen naar een binnenmeertje, verscholen achter het riet.

Maar wat een prachtig, statig, majestueus dier is de zwaan toch, en wat een witte veren, wat een detailtekening, wat een schitterend licht ...!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten