Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 4 januari 2014

Rondje Berkenwoude

Vanmiddag, hoewel de zon inmiddels was verdwenen achter een lichtgrijs wolkendek, toch nog maar even op de fiets gestapt om een klein rondje Krimpenerwaard te maken. Maandag is de vakantieperiode tenslotte weer afgelopen. Via Kinderdijk overgevaren naar Krimpen aan de Lek en via het Loetbos naar Berkenwoude gereden, een pittoresk dorpje met veel oude, karakteristieke boerderijtjes en een kleine dorpskern met één kerk. Een hele smalle polderweg, aan twee kanten een sloot. En nog echt ouderwetse houten palen erlangs voor de bovengronds lopende elektriciteitskabels, voorzien van porseleinen potjes.

Maar er stonden wel veel huizen te koop, en er zijn inmiddels ook al aardig wat huizen gebouwd of verbouwd voor of door import-magnaten, aan de zweverige reclame-borden te zien. En het was behoorlijk druk met auto's, afgewisseld met trekkers, en dus vrij gevaarlijk om er te fietsen. 

Hoewel, daarvóór al, ben ik nog even afgestapt in het Loetbos, omdat er voor mijn ogen een racefietser uit een groepje oude, maar niet zo bedaarde mannen, een smak maakte op het asfalt van het fietspad. Het duurde vijf minuten voor hij overeind kon komen, maar gelukkig had hij niets gebroken en stapte hij, samen met zijn vrienden, voorzichtig weer op de fiets.





















Koelbox langs de kant van de weg, verse scharreleieren zo voor het grijpen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten