Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 28 december 2013

De Alblas langs

Na vanmorgen al een kilometer of tien gewandeld te hebben, even de nieuwe wandelschoenen testen, aan het eind van de middag toch ook nog maar even op de fiets gestapt. Met het fraaie zonlicht en een heldere hemel zou er misschien een mooie zonsondergang volgen. Op mijn gemak naar Alblasserdam gegaan en vandaar het riviertje de Alblas langs gefietst, dat ook dwars door Oud-Alblas loopt, tot aan Bleskensgraaf, waar hij een andere naam krijgt, namelijk de Graafstroom. 

Mooi laag licht, wat aan de overkant warme kleuren oplevert, maar een beetje jammer voor de kant van het water waar ik fietste, want daar ligt dan alles in de schaduw. Terwijl er prachtige, pittoreske boerderijen genoeg zijn om vast te leggen. Deze keer niet helemaal dus. Ook nog een buizerd vastgelegd, die op tien meter afstand op een paal zat en me niet meteen opmerkte.

En de zon? Ja, die verdween ook, precies bij het keerpunt, net voorbij Bleskensgraaf, achter de toch snel opgekomen bewolking. Jammer, denk je dan. Maar er kwam even later best nog een aardige nagloed achteraan dwarrelen. Dat maakte het weer goed. Straks de foto's daarvan in een volgende blogpost.Geen opmerkingen:

Een reactie posten