Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zondag 11 augustus 2013

Gemuteerde vlinder?


Je ziet ze veel, maar meest verbergen ze zich in het gras. Klein en dubbel gevleugeld. Mooie tekening, die aan de binnenzijde anders en feller van kleur is dan de camouflagekleuren in opgevouwen toestand.



Als je weet hoe groot een zwanenbloem is, kun je de grootte van de vlinder inschatten, nu hij op één van de bloemen daarvan zit. Klein dus.



Gisteren ging af en toe zo'n vlinder op de grond zitten, na zijn dwarrelvlucht, dubbelgevouwen, maar dan moet je wel erg goed kijken om hem te zien.


Maar toen zag ik dit, heel even, voor hij weer opvloog, een vreemd verschijnsel. Gemuteerde vlinder wellicht, of twee vleugels die aan elkaar bleven plakken?


Pas toen hij weer ging zitten, zag ik het goed. Twee vlinders aan elkaar ...! Innig verstrengeld. Liefdevol en tegengesteld gehecht geraakt aan elkaar. Elkaar aanvullend dus, zoals man en vrouw dat in het leven ook zijn, of behoren te zijn ...



Ze zaten daar heel roerloos en ik kon ze goed vastleggen en van heel dichtbij benaderen. Zelfs alle in beeld zijnde grassprieten weg buigen. Ze lieten zich niet meer wegjagen. De lens van de camera tot op zo'n twee centimeter, het bracht ze niet van hun stuk.






Zo zie je maar, liefde hoeft zich niet persé heftig en gepassioneerd, luidruchtig en zwetend te uiten, maar kan ook rustig en kalm zijn, stil genieten van elkaars aanwezigheid en aandacht ...!

2 opmerkingen: