Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zondag 25 augustus 2013

Boomvalk bij de buren?


Gisteravond in de schemering zagen we vanuit het achterraam een vogel zitten op het dak bij de buren. Gezien zijn houding moest het wel een roofvogel zijn. Meteen de telelens gepakt en wat foto's gemaakt, naar boven gelopen, toen bleek het om een valk te gaan. Jammer dat hij met zijn rug naar me toe zat, maar gelukkig kan hij zijn kop helemaal ronddraaien, zodat die ook op de foto's staat.

Bij het bekijken van die foto's op de computer leek het om een boomvalk te gaan, met zijn karakteristieke donkergrijze verenkleed met witte accenten. De foto's zelf heb ik wel kunstmatig op moeten lichten, gezien de grijze schemerachtergrond. Nooit van zo dichtbij kunnen bekijken, deze roofvogel ...

En ineens was hij ook weer weg. 

Inmiddels heb ik begrepen dat het niet om een boomvalk ging, maar om een sperwer. En dat deze in onze buurt al meer is gesignaleerd.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten