Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 29 juni 2013

Libellenparade

Libellen, altijd een mooi onderwerp om te fotograferen. Soms wel lastig te vinden of te zien. Dan merk je ze pas op, als ze opvliegen. Soms ongedurig, dan zie je ze wel vliegen, maar willen ze niet gaan zitten. Vandaag waren er genoeg te zien in het Alblasserbos.

Ook nog een goede daad verricht ... Een waterjuffer was verstrikt geraakt in een spinnenweb. Zie de eerste, helaas onscherpe foto. Voorzichtig met een stokje het draadje losgehaald en de libelle op een blad gezet. Langzaam wist hij zich los te wurmen en vloog tenslotte weer vluchtig weg, de vrijheid tegemoet.

Maar de mooiste opnamen maakte ik van (waarschijnlijk) de viervleklibel, die heel gedwee bleef zitten. Eerst met een flinke zoom vastgelegd, later voorzichtig dichterbij gekomen en van dichterbij foto's kunnen nemen. Steeds een stukje dichterbij. De laatste foto is genomen op enkele centimeters afstand van de vleugel.

1 opmerking:

  1. Prachtige beestjes!! Wat een mooie foto's! En die vleugels, dat zijn toch mooie kunstwerken van de Schepper!

    BeantwoordenVerwijderen