Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

donderdag 23 mei 2013

Hert in het Alblasserbos


De grootste verrassing vanmiddag bij de wandeling door het Alblasserbos, was de plotselinge verschijning van een hert. Ik wist dat er al eerder een paar gesignaleerd zijn, maar als je er dan zomaar ineens oog in oog mee staat, dan is dat toch een bijzondere ervaring.

Op mijn gemak heb ik wat plaatjes staan schieten. De afstand was nog redelijk ver, maar hij moet me gezien hebben, keek langdurig ook mijn kant op. Toch wel handig, zo'n 20x zoom op je fototoestel.

Zeker vijf minuten heb ik zo staan kijken en knippen, toen verdween hij plotseling weer tussen de bomen. Ik ben het pad links van de sloot nog afgelopen, maar uiteraard was er niets meer te zien. Toch een mooi moment en ook nog gelukte foto's ...

6 opmerkingen:

 1. Ooooh, geweldig!
  Zijn zulke mooie dieren.
  Vroeger thuis zagen we zo vanuit het keukenraam....we woonden op het platteland..een boerderij... dat mis ik wel hoor!

  Lieve groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd weer prachtig om de dieren in de natuur te zien. In onze omgeving (Maartensdijk) zie je ze veelvuldig. Maar ze vastleggen op de gevoelige plaat lukt me niet. Ik zie ze vaak 's nachts tijdens nachtdiensten. Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi, het is nog een jong beestje of niet? Heb er niet veel verstand van, zie ze hier (in de stad) nooit;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig met dat frisse groen! Altijd een kicken moment om oog in oog te staan met zo'n pracht beest. Weet je trouwens zeker dat het een hert is Anton? en geen mannetjes ree?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Of is een hert een ander woord voor ree?.. Reeën vallen onder herten google ik net, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor alle reacties, het was een adembenemende ervaring, en dat zo dicht bij huis. Op vakantie wel eens meer een hert gezien, maar meestal ver weg, heel even en geen gelegenheid om er goeie foto's van te maken. Ik ben ook niet iemand die er een dag voor uittrekt om er speciaal voor te gaan 'spotten' op speciale plekken, vandaar dus meer dan verrast door deze spontane ontmoeting.
  En, Hans, herten is voor mij inderdaad een verzamelnaam, van geweien heb ik geen verstand ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen