Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

woensdag 26 september 2012

Explosief expressionisme

Vanavond, onderweg naar huis fietsend, knalde het zonlicht nogal explosief in het wolkenrond. Ik kan het niet helpen, sorry voor de overvoering van licht en zon en wolken de laatste dagen op deze weblog, maar ik ga het weer laten zien. Het was zo adembenemend mooi dat het er echt vanaf spetterde.

Het is dan wel altijd de kunst om niet het directe zonlicht te fotograferen, want dat levert misbaksels, verkleuringen en vreemde ringen op, maar telkens te wachten tot de zon door een wolk aan het oog onttrokken wordt, zodat je indirect licht op de omliggende wolken krijgt. In combinatie met het spiegelende water en de wind die telkens nieuwe wolken meevoert, in verschillende lagen en fantastische vormen en vlagen, levert dat in drie kwartier fietsen aardig wat verschillende en schilderachtige tafereeltjes op.

Een selectie. Omdat ik het niet kan laten. En wil delen. Wat er was, zag ik. Ik was getuige. Ooggetuige. Wat is zag, heb ik vastgelegd. Wat ik vastgelegd heb, wil ik delen. Wat ik deel, zou ik willen laten raken. Omdat wat raakt, ogen opent. Omdat wat ogen opent, harten kan raken. Omdat wat harten raakt, weer ogen kan openen. Om ook te kijken, te zien, te zingen, te danken, te delen, te raken ....
1 opmerking:

  1. Ik kan mij dat helemaal voorstellen, dat je dit wilt delen. Ze zijn schitterend. Die luchten prachtig! Je hebt gelijk dat je dat niet voor jezelf kunt houden. Ik geniet ook altijd zo. Ik zou zo mijn kwasten willen pakken en die luchten schilderen, zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen