Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

woensdag 1 augustus 2012

De buizerd

Ook in Nederland komt de buizerd regelmatig voor. Vaak zie je hem hoog in de lucht zweven, gebruik makend van de thermiek. Meestal is hij echter niet zo makkelijk op de foto te zetten. Omdat hij jou eerder ziet dan jij hem, en nogal schuw is van aard.

De laatste weken op weg naar mijn werk hoorde ik zijn luide roep al een paar keer door de bomen gaan van het Krimpenerbos. Een enkele keer vloog hij redelijk dichtbij op, maar verdween te snel om foto's te kunnen nemen.

Vanmorgen had ik even geluk. Een minuut of twee bleef er één zitten in een boom, op dertig meter afstand, ondertussen bleef hij roepen. En ja, al snel kwam nummer twee er naast zitten. Een tiental foto's kunnen maken. Toen nummer drie overvloog, waren zo plotsklaps verdwenen.

Jammer van het felle, van de zijkant komende directe zonlicht, maar al met al heb ik ze nog nooit van zo dichtbij kunnen vastleggen. Mooi moment, zo 's morgens vroeg ...!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten