Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zondag 17 juni 2012

Aalscholver


Een bijzondere vogelsoort die je regelmatig, meestal vanuit de verte, kunt zien in de polder, is de aalscholver. Een nogal schuwe, vrij grote vogel, die zich voornamelijk voedt met kleine vissen. Hij duikt regelmatig en langdurig onder water en legt dan ook aardige afstanden af.






Het is lastig om hem goed op de foto te krijgen. Omdat hij, vanwege de mogelijkheid om te kunnen duiken, weinig vet op zijn verendek heeft, kun je hem regelmatig op een paaltje of in een lichtmast zien zitten, om zijn veren te laten drogen.





Vaak spreidt hij daarbij zijn vleugels wijd uit. Een zeer karakteristieke houding.



In de loop van de maanden had ik hem al eens eerder vastgelegd op beeld, maar afgelopen vrijdag zat er één vlakbij het fietspad, op nog geen vier meter afstand. In de stromende regen heb ik toen nog enkele dichtbij opnamen kunnen maken van zijn typische kop, met de aan het eind gekromde snavel.




1 opmerking:

  1. Mooie foto's. Echt genieten om dat goed in beeld (foto) te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen