Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

donderdag 27 oktober 2011

Shocking beautiful

Vannacht slecht geslapen, beginnende verkoudheid. Even nog achter de computer. Te laat dus voor mijn normale rustige route door de natuur. Maar zodra je buiten komt, zie je de prachtige kleuren aan de lucht.

Wauw.

Te laat dus. Over de drukke dijk. Uitzicht bedorven door lantaarnpalen, langsrazende auto's en oerlelijke en horizonvervuilende electriciteitsmasten. Toch maar foto's gemaakt. Met twee verschillende toestellen.

Machtig gezicht, schitterend kleurenspel. Shocking beautiful.

Tegelijk merk je hoe vluchtig en relatief dat ook weer is. Het is zo voorbij. Elke paar minuten veranderen de kleuren. En het is ook zo weer weg. Storende factoren op de foto's, zoals al gezegd. En wat je op de foto ziet is ook niet altijd wat je ogen zien.

Toch. Het licht breekt even door. Even een 'wow' moment. Maar ook heel moeilijk vast te leggen en weer te geven, zodat het er ook op de foto's uitziet zoals je het zag. Heel moeilijk vast te houden ook. Beeld van het leven.

Maar toch goed om af en toe mee te maken. De schoonheid van de schepping te zien, te ervaren, te ondergaan. Het loflied van de schepping op de Bedenker ervan. Moge Zijn licht af en toe door ons leven trekken. Over ons opgaan. Ons begeleiden. Ons thuis brengen.

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad magnifiek, Anton!! Behalve een mooi moment, ook gewoon mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige luchten! En mooi vastgelegd - dat valt nog niet mee, weet ik... Je krijgt vaak van die uitgebeten lichte stukken. Mooi gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen