Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 23 april 2011

Jong grut

Als het lente is komt er niet alleen nieuw leven in flora, zoals de bomen, de struiken en de bloemen, maar ook de fauna brengt nageslacht voort.

Wonderlijk altijd weer hoe de dierlijke instincten werken en juist ook op het beste moment actief worden. Terwijl ze ook nog afhankelijk lijken te zijn van de seizoenen en de weersomstandigheden. Het is goed om daar af en toe bewust bij stil te blijven staan. Op je in te laten werken. Vast te leggen op foto en film. Daarom trek ik er regelmatig op uit, de natuur in. Om even alleen te kunnen zijn. Bovendien goed voor de noodzakelijke beweging, frisse lucht. En dan je ogen de kost geven. Het geschikte moment afwachten.

Vanavond een tochtje gemaakt bij het dalen van de zon. Mooi strijklicht krijg je dan vaak en prachtige kleuren. Tijdens mijn tocht een aantal foto's gemaakt en ook een tweetal filmpjes. Met name die laatste twee tonen de ouderliefde. In het ene geval van een moedereend met negen kleintjes, in volle spurt. Het lijkt er daarbij op dat één van de kleine eendjes ontsnapt aan een snoek of rat, aan de wervelingen van het water te zien. Het andere filmpje is van twee waterkippen, met enkele net geboren kleintjes, die met vereende krachten worden gevoed. Prachtig om te zien.

Jammer dat de opname aan het einde wordt verstoord door een aantal voorbijgangers ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten