Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

dinsdag 18 augustus 2015

Rondje door de polder


Afgelopen zaterdag een flink rondje door de polder gefietst. Het was somber, ik heb geen zon gezien, maar het was wel droog. Althans, bijna tot aan het eind …

Mijn doel was om bij de Zouweboezem in Meerkerk te gaan wandelen, maar het wandelpaadje dat ik wel eens meer was gevolgd, was helaas helemaal overwoekerd met uitgebloeide groene planten. Eigenlijk heb ik dus bijna alleen maar gefietst, want er was geen licht te zien, er was weinig kleur te beleven, en de dieren hielden zich schuil voor de wind. Alleen wat koeien huppelden uitgelaten met me mee.

Tachtig kilometer door de Alblasserwaard kruisen, dat laat je weer eens de uitgestrektheid van de polder zien, met veel sloten en vaarten, en heel veel weilanden. De route voerde over slingerende wegen vanuit Nieuw-Lekkerland via de Donck naar Brandwijk, Groot-Ammers, Ottoland, Goudriaan, naar Meerkerk, daarna via Sluis weer terug langs de benedenrand, door Noordeloos, Overslingeland, Giessenburg, Hardinxveld-Giessendam, uiteindelijk langs Sliedrecht en door Wijngaarden heen weer naar huis.

En wat dan weer opvalt is de bebouwing. Niet die van de kleine dorpjes, maar de leuke, authentieke boerderijtjes of statige herenhuizen, de knusse kleine huisjes. Wat dan weer wel akelig vloekt met de oerlelijke, hypermoderne yuppen-kastelen. 

Onderstaand een kort verslag, met een uitgebreide selectie van een aantal van die boerderijen.











































Geen opmerkingen:

Een reactie posten