Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

maandag 16 juni 2014

Jagen op de zwarte stern

De zwarte stern, een in Nederland niet zo in groten getale voorkomende vogel, behalve dan in enkele uitgestrekte natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Zouweboezem en de Wieden, zie je nu ook in Kinderdijk weer regelmatig vliegen. Waarschijnlijk zitten er wel enkel nesten in de Boezems van de Kinderdijkse molens.

Vliegen doen ze op een typische manier, een beetje schoksgewijs, al voortgaand en voortdurend turend naar het water, soms er vlak boven scherend, soms ook even kopje onder duikend, net zoals de naaste familie van de visdiefjes.

Ze blijven door die manier van vliegen lastig om te fotograferen, omdat ze niet stil staan of hangen te turen, zoals dat visdiefje. Er is geen moment van rust. Vanavond toch even wat pogingen gewaagd. De foto's zijn sterk uitvergroot en daarom niet scherp. Het blijft een poging, want je moet veel geduld hebben, ze zijn zo weer weg, of veel geluk, als ze een tijdje meevliegen, naast je op de fiets.

En geloof me, ik jaag al een aardig tijdje op die zwarte sterns. Althans, voor de foto. Maar ze willen niet poseren ...











Geen opmerkingen:

Een reactie posten