Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zondag 11 augustus 2013

Exotische flora en fauna in de polder


Als je vanuit verre oorden met indrukwekkende bergen, onder strakblauwe hemels of bruisende zeeën vandaan, weer terugkeert naar je eigen vertrouwde omgeving, dan kan het wel eens lijken of het polderlandschap maar knap saai is, met veel wit van de wolken en universeel groen van de uitgestrekte weilanden.

Maar als je er dan weer doorheen wandelt en goed om je heen kijkt, kun je toch prachtige pareltjes ontdekken tussen al dat uniforme groen, die een apart kleuraccent leggen op knielhoogte, zoals de bloemen en planten, of die al vliegend en fladderend opvliegen voor je voeten en zo je aandacht trekken, waar je ze anders niet vermoed zou hebben.

Daarom maar weer eens, ook ter herinnering voor mezelf, een verslag in foto's van zo'n wandeling gisteren. Met deze keer wat meer aandacht voor de flora, maar ook de dieren hebben een plekje op dit weblog gekregen. Als je goed kijkt, is zelfs de polder exotisch te noemen ...












































Geen opmerkingen:

Een reactie posten