Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 16 juni 2012

Eén

Ik, die gevangenzit omwille van de Heer, vraag u dan ook dringend de weg te gaan die past bij de roeping die u hebt ontvangen: wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde. Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft: één lichaam en één geest, zoals u één hoop hebt op grond van uw roeping, één Heer, één geloof, één doop, één God en Vader van allen, die boven allen, door allen en in allen is. (Efeze 4:1-6)

ja
knikken wij
luisterend
naar de bekende woorden

ja
we weten het

zeker
mooi gezegd

maar
ondertussen

blijven we
vrijblijvend consumeren
heftig discussiëren
meningen ventileren
verschillen benoemen
nemen elkaar de maat
wijzen en analyseren
kaderen elkaars vrijheid in

serveren af
zetten weg
leggen neer
lopen voorbij

zwijgen
afstandelijk
en veelbetekenend
schudden het hoofd
of praten juist
ongelooflijk
langs elkaar heen

mea culpa
mea maxima culpa
kyrie
kyrie elyson

Daarom buig ik mijn knieën voor de Vader, die de vader is van elke gemeenschap in de hemelsferen en op aarde. Moge Hij vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest, zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde. Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen, ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid. Aan hem die door de kracht die in ons werkt bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij vragen of denken, aan hem komt de eer toe, in de kerk en in Christus Jezus, tot in alle generaties, tot in alle eeuwigheid. Amen. (Efeze 3:14-21)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten