Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

donderdag 3 november 2011

Luther revisited - 95 stellingen voor nu ...

Weer een tweetal aardige Twitteracties meegemaakt, de laatste dagen.

Gisteren was #dankdag zogenaamd 'trending' op Twitter, omdat veel mensen gedurende de dag iets te melden hadden over de Dankdag. Dat roept dan meteen ook weer vragen op van mensen die niet weten wat dat precies inhoudt en lokt zo dus discussie uit. Mooi tegenwicht ook voor alle berichten over de crisissfeer.

En afgelopen maandag, 31 oktober, Hervormingsdag, werd er door Harmke Heuver een vraag neergelegd om, zoals Luther in 1517 zijn 95 stellingen poneerde, zelf ook eens een prikkelende stelling te verzinnen. Een stelling voor de kerk van nu dus.

Die oproep werd al snel door een aantal mensen opgepikt. En ik heb ook de handschoen opgepakt, ter plekke een aantal stellingen verzonnen en de ether ingeslingerd, waarvan sommige natuurlijk al langer in mijn hoofd aan het sudderen zijn.

Onderstaand een overzicht van de door mij verzonnen stellingen.







Verder een link naar het bericht dat Harmke Heuver later plaatste op de website van haar gemeente. Daar zie ik mezelf ineens verschijnen ...

De andere dag, stond er ook in het Nederlands Dagblad een overzicht van een aantal stellingen, die op Twitter waren verschenen. Later hoorde ik dat er ook van mij ook een stelling was opgenomen. Zo ben je dus in één keer landelijk 'doorgedrongen' ...

Ook goed om te zien dat er een aantal katholieken meededen. Hier nog een mooi artikel van Isidorusweb (Eric van den Berg) op Internetspiritualiteit.

Kortom, het was leuk om hier aan mee te doen. En het is zeker zinvol om alle opmerkingen en stellingen eens door te lopen, kijken wat er zinvol is voor de kerk van vandaag, om eens over na te denken en te brainstormen, en om dat dan ook weer in de praktijk te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten